Iftar Jam’i

-Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang-

” Daus ,ko comform pergi tak?? ”

” eh, kat mane ek ?? ”

” Clearwater Sanctuary Golf Resort, dekat je, kat Batu Gajah”

” Ramai ke budak course kite pergi ?? kalau ramai, aku pergi la ”

” Ramai la jugak, jom ar Daus, sekali sekale je..”

” Kalau camtu, aku pergi la..”

Em first time dalam hidup aku iftar kat resort. Terkejut gak aku dengar plan sahabat-sahabat aku ni, tapi, bile diorang dah ajak tu, pergi je la. Betul la, sekali sekala. Lagipun, dah nak cuti raye, ape lagi, lepas tension test and quizzes la🙂

Petang sebelum pergi tu, aku surf internet. Bukan ape, nak comform sijil Halal resort tu je. Sekarang ni, aku dengar, banyak resort2, hotel2, di tarik balik sijil Halal diorang. Jadi, aku risau jugak kalau2 sahabat aku terlepas pandang pasal perkare ni. Aku pun cari la kat internet. Lastly, aku call sendiri resort tu. Alhamdulillah, akhirnye settle jugak. SAH !! Resort ni ade sijil Halal.🙂

Kalau aku nak ceritakan keadaan mase iftar tu, panjang sangat lak. Pasal makanan, suasana, sume ni, rasenye tak perlu untuk aku ceritakan, dapat dibayangkan kot. Sedap dan meriah. Tambah2, kalangan sahabat2 sendiri je, lagi la rase happening tyme tu.

Mungkin gambar2 kat bawah ni dah dapat jelaskan kot keadaan kitorang tyme tu. Patutnye, banyak lagi gambar. Tapi, aku tak ambik kat sahabat2 aku. jadi ade due je la gambar. Kalau aku dapat gambar2 tu nanti, aku akan upload dari mase ke mase. InsyaAllah..

Variety of Food

Kulit Album Nasyid Kumpulan " i'm Cheme "

meriahnye !!

“Ya Allah, Kau berkatilah kehidupan kami, rahmatilah ikatan ukhwah kami, dan anugerahilah ketetapan Iman dan taqwa di hati-hati kami…” Amin Ya Rabbal ‘alamin..

Alhamdulliah Ya Allah…

6 thoughts on “Iftar Jam’i

  1. Akmal Hakim berkata:

    Daus,,

    Jom buat program lepas diorang habis pmr nanti hee~

  2. al_milangi berkata:

    em,,
    InsyaAllah,,
    klo xde pape halangan n rintangan,,
    leh jek,,
    ajak sahabat2 yg len jugak nanti,,

    Hobin jang Hobin !!🙂

  3. Husna berkata:

    amboi,, siap bergaya bagai ..
    tue bergaya abes berbuka la 2. . huhah
    yup2..
    da abes ramadhan .. petanda idup bakal busy semula..
    uhh.. pujian sket..
    baguslah ko ..
    pergi cek kat tenet.. kot ak.. tataw nak cek cane..

    • al_milangi berkata:

      haha,,
      husna,, tu bergaya ngade2 je tu🙂
      eh Husna,, xyah puji2 de,,
      aku cek kat internet tu,,
      bukan ape,,
      elak syubhah😦
      ramai kot yg wat camni..

  4. peace suleiman berkata:

    seronok dapat bersua muke ngan member2 mase kat sane..
    tp ko lah yang menghidupkan suasane kat sane…
    haha..
    ape2 pun aku suke berkawan ngan ko sbb lawak ko yang jujur+positive personaliti…
    hope ko leh guide kami ke jalan yang diberkatiNya..
    amin..

    • al_milangi berkata:

      em, ish ko ni apis,,
      memandai je ko ni,,
      aku bese2 je la,,
      ko lagi bagus + baik taw,,🙂
      InsyaAllah,, same2 lah kite guide-men’guide’ antare satu same lain,,
      ukhwah fillah🙂

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: